Newsroom Mitsubishi Motors

Mitsubishi-fabriek in Okazaki produceert vijfmiljoenste auto
Topdrukte dankzij wereldwijd succes Outlander PHEV

In de productiefaciliteit van Mitsubishi Motors Corporation (MMC) in het Japanse Okazaki is de vijfmiljoenste auto geproduceerd. Daarmee bereikt opnieuw een Mitsubishi-fabriek een mijlpaal, kort nadat in de fabriek in Gifu de driemiljoenste Mitsubishi Pajero werd gebouwd.

De fabriek in Okazaki is een van de drie productiefaciliteiten van MMC in Japan. De eerste auto rolde daar in 1977 van de band. Het vijfmiljoenste exemplaar was een Mitsubishi Outlander PHEV. Tetsuro Aikawa, President en COO van MMC, overhandigde de auto aan de burgemeester van Okazaki, Yasuhiro Uchida. Het jubileumexemplaar is uitgevoerd als noodhulpvoertuig om te worden ingezet bij natuurrampen.

Populairste PHEV
De Mitsubishi Outlander PHEV heeft in grote mate bijgedragen aan de mijlpaal van vijfmiljoen geproduceerde auto’s. De razend populaire plug-inhybride SUV is een van de drie in Okazaki geproduceerde modellen. Van de Outlander PHEV zijn tussen januari en november 2014 alleen al in Europa 18.644 stuks verkocht. Daarmee mag het model zich de bestverkochte plug-inhybride van Europa noemen.

174.000 auto’s in 2013
In MMC’s productiefaciliteit in Okazaki worden ook de Mitsubishi ASX en de reguliere Mitsubishi Outlander gebouwd. Het fabriekscomplex – met een oppervlakte van 425.000 m2 – is gevestigd naast MMC’s Research & Development-centrum en biedt werk aan circa 1.600 werknemers. In boekjaar 2013 rolden in totaal 174.000 auto’s van de band.

ClearTechnology

Mitsubishi Motors heeft een eigen blog, ClearTechnology; Als autofabrikant, investeren wij al jaren in duurzame mobiliteit. Wil je meer weten? Lees verder op het ClearTechnology blog.

Wij maken gebruik van cookies.

Wij maken gebruik van cookies om het gebruik van onze website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Als u hiermee akkoord gaat, klik dan op 'Accepteren'. Als u meer wilt weten over cookies en de wijze waarop Mitsubishi Motors informatie verzamelt, klik dan op 'Algemeen Privacy- en Cookiebeleid'.

Algemeen Privacy- en Cookiebeleid