Newsroom Mitsubishi Motors

Mitsubishi Outlander PHEV wint Innovation Award
Car of the Year Japan 2013-2014

De Mitsubishi Outlander PHEV is in het thuisland Japan in de prijzen gevallen. Binnen de the Car of the Year Japan-verkiezing 2013-2014 bekroonde de jury de auto met de Innovation Award. De Outlander PHEV kreeg hiermee de onderscheiding voor de meest innovatieve technologie voor bescherming van het milieu, veiligheid en andere mobiliteitscriteria die de jury in haar beoordeling liet meewegen.

Juryoordeel
De Car of the Year Japan-jury koos de Outlander PHEV op basis van de volgende motivatie:

• De Outlander PHEV maakt een geheel nieuwe manier van autorijden mogelijk, door het slim combineren van de voordelen van een SUV en plug-in hybrid EV (electric vehicle)-technologie.

• De geslaagde combinatie van een zeer laag brandstofverbruik en prestaties en rijeigenschappen van een zeer hoog niveau.

• Een adequate oplossing voor het probleem van de doorgaans kleine actieradius van een EV, door het elektrisch rijden te verlengen dankzij efficiënte technologie.

• De uitmuntende oplaadmogelijkheid van de aandrijfaccu’s door de auto zelf, plus het hoge vermogen van het accupakket.

RJC Technology of the Year 2014
Het Plug-in Hybrid EV System van Mitsubishi Motors Corporation (MMC), zoals toegepast in de nieuwe Mitsubishi Outlander PHEV, werd onlangs ook al bekroond als ‘RJC Technology of the Year 2014’. Een onderscheiding die in Japan jaarlijks wordt toegekend voor vernieuwende technologie, door een vakjury van onderzoekers en journalisten in de automobielindustrie. RJC staat voor ‘Automotive Researchers’ and Journalists’ Conference of Japan’

Trendsetter
Om duurzaam autorijden te bereiken en verder uit te bouwen, zal Mitsubishi Motors Corporation (MMC) het ontwikkelen en het op de markt brengen van elektrische auto’s voortzetten, zowel met EV’s als PHEV’s. Hiermee wil het merk trendsetter zijn in elektrisch aangedreven voertuigtechnologie, om zo bij te dragen een het behoud van het milieu, door de CO₂-uitstoot wereldwijd terug te dringen.

ClearTechnology

Mitsubishi Motors heeft een eigen blog, ClearTechnology; Als autofabrikant, investeren wij al jaren in duurzame mobiliteit. Wil je meer weten? Lees verder op het ClearTechnology blog.

Wij maken gebruik van cookies.

Wij maken gebruik van cookies om het gebruik van onze website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Als u hiermee akkoord gaat, klik dan op 'Accepteren'. Als u meer wilt weten over cookies en de wijze waarop Mitsubishi Motors informatie verzamelt, klik dan op 'Algemeen Privacy- en Cookiebeleid'.

Algemeen Privacy- en Cookiebeleid