Newsroom Mitsubishi Motors

MITSUBISHI i-MiEV BEHAALD ADAC TEST

Mitsubishi Motors Corporation (MMC) heeft de hoge rating resultaten bekendgemaakt van de ADAC* test.

Als er een botsing zou plaatsvinden, is de Mitsubishi i-MiEV in staat om onmiddellijk de impact te herkennen en schakelt automatisch de hoogspanningselementen van de elektrische auto uit. Hierdoor is de ruimte voor de passagier veilig en blijft de lithium-ion batterij, met de oorspronkelijke 88 cellen, onbeschadigd.

“Deze conclusie werd getrokken door een genadeloze test op deze eerste in massa geproduceerde elektrische auto. In deze test worden twee effecten getest, een frontale botsing (64 km/u) en een kop-staart botsing (door een impact te creëren met een 1.400kg beweegbare barrière met 80 km/u ). De i-MiEV heeft bewezen dat, hoewel licht van gewicht, compact en uitgerust met hoog voltage EV-systeem, het net zo veilig is als een benzine voertuig “, aldus ADAC´s commentaar over de testresultaten.

* 1 ADAC is in Europa de grootste automobiel club. ADAC staat voor “Allgemeiner Deutscher Automobil-Club”
Tamara Oostveen, PR & CRM Officer – Mitsubishi Motor Sales Nederland B.V.
Telefoon: 06 2060 2172, of e-mail: oostveen@mmsn.nl.

www.mitsubishi-motors.nl

ClearTechnology

Mitsubishi Motors heeft een eigen blog, ClearTechnology; Als autofabrikant, investeren wij al jaren in duurzame mobiliteit. Wil je meer weten? Lees verder op het ClearTechnology blog.

Wij maken gebruik van cookies.

Wij maken gebruik van cookies om het gebruik van onze website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Als u hiermee akkoord gaat, klik dan op 'Accepteren'. Als u meer wilt weten over cookies en de wijze waarop Mitsubishi Motors informatie verzamelt, klik dan op 'Algemeen Privacy- en Cookiebeleid'.

Algemeen Privacy- en Cookiebeleid